Din guide til det perfekte selvbruner resultat!

Hvis du har ledt efter en god selvbruner-guide og nogle gode kvalitetsprodukter hertil, så er du landet det helt rigtige sted.

Hos ClassyCare er der med egen erfaring, uddannelse indenfor spraytan og med eksperternes råd fra Tan-Luxe, her samlet de bedste tips, så du kan få det bedste resultat med din selvbruner derhjemme. 

Hurra for selvbruner! Ikke nok med at du undgår bivirkninger fra at gå i solarie eller at være i solens UV-stråler – så er selvbruner også en effektiv og nem måde at bibeholde den lækre, brune sommerglød hele året rundt.

 

1 Scrub:

Dette er det vigtigste step i hele processen, for at opnå en perfekt farve. Huden regenerere hele tiden og frastøder den døde hud på overfladen, altså døde hudceller. Der hvor du har flest døde hudceller, eller har mest tør hud, vil din selvbruner være mørkest. Så for at undgå en ujævn farve er step 1 en grundig scrub.

Scrub hele kroppen og ansigtet inden du starter på din farve. Så er huden helt ren og klar til næste trin.

2 Fugt: 

Sørg altid for at fugte huden med en god ansigtscreme og bodylotion inden du påføre din selvbruner. Når huden er fugtet godt igennem ligger farven sig langt mere jævnt. Områder som albuer, knæ, hænder og fødder må gerne få en ekstra omgang med din creme, da disse helt naturligt er mere tørre end resten af kroppen. Lad dine cremer trænge ind i huden så huden er tør, før du påføre farve.

3 Påføring af selvbruneren:

Her er det simpelthen så vigtigt at du er GRUNDIG. Selv det bedste selvbruner produkt kan blive ujævnt hvis ikke du er omhyggelig med påføringen. Efter du har valgt din fortrukne selvbruner variant (mousse, spray, olie, mist, lotion) er du klar til at starte. Her forklares påføring konkret med Tan-Luxe Hydra Mousse, men du følger naturligvis stadig guiden, hvis du bruger en af de andre produkter også. Mist og spray skal dog ikke smøres ud, men blot sprayes på, i en arms udstrækning fra kroppen og i ansigtet.

Jeg anbefaler altid en selvbruner handske til påføring, da det er et super godt værktøj at fordele farven jævnt med (den finder du også på shoppen under Selvbruner). Tag handsken på. Den kan ikke vende forkert. Påfør 1-2 pump Hydra mousse på handsken og start med din ene arm og smør selvbruneren på i cirkulære bevægelser fra skulderen og ned til håndleddet.

Tan-Luxe har ingen styrefarve (den er farveløs) så den er gennemsigtig når den kommer på huden, indtil farven tager til 4-6 timer efter. Vent med at køre farven ud på hænderne. Påfør farve på samme måde på den anden arm. Derefter det ene ben fra lysken og ned til anklerne, igen; vent med fødderne. Så overkroppen, hals, bryst, mave, balder osv.

Ansigtet:

Brug altid en selvbruner der er beregnet til dit ansigt. Din hud vil takke dig for det. Der er forskel på hudens pH-værdi og fugtbalancen i ansigtet i forhold til på kroppen. Huden i ansigtet er oftere også mere sart, så derfor er det vigtigt du bruger det rigtige produkt dertil.

Tan-Lux har mange fantastiske tanning-drops du blander i din dag/natcreme som jeg vil anbefale. Tan-Luxe er lavt efter en hudpleje serie, så her kan du ikke gå galt i byen. MineTan mist er også et super godt eksempel herpå. Husk at vaske hænder efter påføring, hvis du bruger Tanning drops fra Tan-Luxe. 

Hænder & fødder: 

For en sikkerhedsskyld så starter du med at vaske dine håndflader efter du har haft selvbruner-handske på. Derefter start med en lille omgang håndcreme på hele hånden og omkring dine neglebånd.

Når den er tørret ind, så finder du en gammel make-up børste, der selvfølgeligt er helt ren for make-up rester. Meget gerne en børste med tætte hår, for eksempel en kabuki børste. Så kommer du et lille pump Hydra Mousse på oversiden af håndfladen, tager din børste og arbejder produktet ud på hænderne i cirkulære bevægelser. Sørg for at komme ind imellem fingrene, på ydersiden af hånden og på indersiden ved tommeltotten – ikke ind i håndfladen! Lad selvbruneren tørre totalt, før du laver noget der kræver du vasker hænder.

Du gentager processen med fødderne. Jeg gør det altid om aftenen, for så trænger farven op i løbet af natten uden forstyrrelser og jeg vågner med en smuk brun farve.
-Hvis du er i tvivl, kan du se min korte video under produktet Tan-Luxe Hydra Mousse.

Men hvad med ryggen tænker du? ClassyCare giver dig 3 tricks.

1 – Min egen favorit – brug en selvbruner; mist Cucumber fra MineTan eller selvbruner spray Tan-Luxe The Water. Tag håret væk fra ryggen, bug dig så rank og vandret som du kan, spray fra hovedet med din selvbruner og udover kroppen så din selvbruner lander på ryggen. Her vil du kunne mærke hvor din selvbruner ligger sig. Lad det tørre inden du lader håret falde nedover ryggen eller tager tøj på.

– Tan-Luxe Hydra Mousse: Tag din selvbruner handske og en flad grydeske. Du kommer din handske udover grydeskeens “hovede” og taper den fast omkring håndtaget på skeen. Pumper produkt ud på handsken og påføre det ligesom med en “klø-pind” til ryggen – og ja, det kan man faktisk 🙂

– Eller lad være. Produkterne du finder her hos ClassyCare, giver dig en naturlig og smuk kulør, så overgangen fra det område du tanner og om til ryggen, vil formentlig ikke være så stor at den er særlig bemærkelsesværdig. 

4 Byg farven op:

Alle selvbrunere du finder her hos ClassyCare, er produkter du helt selv kan styre. Produkterne findes i to styrker: Light/Medium og Medium/Dark -hvis første lag selvbruner ikke giver nok farve, kan du blot gentage step 3.

5 Forlæng din farve:

Nu hvor du har lavet så fint og grundigt et stykke arbejde for at få en smuk selvbruner, er her mit sidste trick til at holde på farven: FUGT. Hvis du sørger for at fugte din hud hver dag, kan du forlænge holdbarheden på farven. Hvis huden bliver tør, slides farven hurtigere af hudens overflade, så en god bodylotion -eventuelt endda en med farve i, holder på dit gode arbejde.
Jeg anbefaler Tan-Luxe The Gradual – Min egen favorit!

Rigtig god fornøjelse med din selvbruner-guide.

Ditte, ClassyCare

Ofte stillede spørgsmål omkring selvbruner:

Hvordan virker selvbruner?

DHA er et sukkerstof som reagere på hudens øverste cellelag. I hudens øverste lag befinder aminosyrerne sig som reagere med DHA og når de to mødes opstår farven fra selvbruner. Hos nogle brands er det også hér “selvbruner-duften” opstår – den skal du dog ikke frygte med produkterne fra Tan-Luxe og MineTan som du finder her hos ClassyCare, da det er kvalitets produkter og der er kredset for at lave lækre, milde og friske dufte uden stærk parfume.

Er selvbruner sundt?

– En selvbruner bliver påført på hudens yderste lag. Din hud danner hele tiden nye cellelag og derfor vil din selvbruner også gradvist forsvinde igen. Der er altså ikke noget skadeligt der trænger ind under huden på dig. Derudover er produkterne du finder her hos ClassyCare.dk altid nøje udvalgt, ud fra et så ‘grønt’ synspunkt som muligt, hvis vi kigger på ingrediens-listerne på produkterne.
Du er altså i helt trygge hænder her.

Skal selvbruner vaskes af?

– Hos mange andre mærker, er der en del overskudsfarve tilbage på huden efter påføringen af selvbruner, selvbruneren er mørk og ja – den skal vaskes af efter fx 6 timer.

Men (!!) Alle selvbrunere fra Tan-Luxe og de to mists fra MineTan skal IKKE vaskes af efter påføring. Det er simpelthen så nemt! Du påfører selvbruneren og når arbejdet er gjort, er der blot tilbage at vente på at få en smuk, sund og naturlig sommer glød til din hud.

Hvordan får jeg min selvbruner af?

– Hvis du har haft selvbruner på og gerne vil ligge en ny opfrisket farve, eller har lavet en lille skønhedsfejl under påføringen, skal du have fat i Tan-Luxe Glyco Water. Dette er en mild og effektiv kemisk peeling, som går ind og opløser farven fra din selvbruner.

 

Bliver man orange af selvbruner?

– Nej. Hvis du bruger mærkerne du finder her på ClassyCare.dk så bliver du ikke orange. Alle selvbrunerne her på shoppen er alle testet på egen hud og der er kun udvalgt de bedste produkter der giver den mest naturlige farve.

Men det er rigtigt at der findes andre mærker i andre butikker, der kan trække orange op.  

Kan man stadig blive brun af solen, hvis man har selvbruner på, på stranden?

– Ja! Hvis du heller ikke bryder dig om at være den hvideste strandsild, på årets første soldag og beslutter dig for at lave en flot selvbruner, inden du skal ud at solbade – så frygt ej. Solens UV-stråler går igennem alt, også din selvbruner. Men husk SPF!

Beskytter selvbruneren mod solen?

– Nej! Du skal altid, altid, altid bruge en SPF når du er ude i solen. Uden undtagelser, alle dage og helst hele året rundt  -men især på stranden, også når du har selvom selvbruner på. Selvbruneren beskytter dig IKKE for solens UV-stråler. Det er kun skygge og SPF der kan det 😉

Må man bruge selvbruner hvis man er gravid?

– Som nævnt tidligere, ligger din selvbruner udenpå det øverste cellelag – overhuden, som udskiftes og regenerer hele tiden. Derfor er der ikke noget der trænger ind i kroppen. Der er endnu ingen offentlige undersøgelser der antyder at selvbruner produkter bør undgåes for gravide og ammende. Hvis du er det mindste i tvivl, anbefaler jeg at du taler med din egen læge inden du tager et produkt i brug.

Smitter selvbruneren af?

– Nej, selvbrunere fra Tan-Luxe og de to mists fra MineTan smitter ikke af. Jeg har selv præsteret at påføre selvbruner om aftenen, lade farven tørre helt ind inden jeg er krøbet under dynen -sovet i hvidt sengetøj, som stadig var hvidt morgenen efter.
Det skal dog siges at hvis ikke du laver en god scrub inden din påføring af selvbruner, ikke bruger creme og sveder meget om natten, kan der komme små skygger på tøj og sengetøj. No worrys, det kan sagtens vaskes af.

Hvor længe holder en selvbruner?

– Det kan variere fra person til person og det betyder også meget hvor grundig du har været i din påføring og din vedligeholdelse af din selvbruner.
Jeg ligger selv en ny selvbruner én gang om ugen, men opfrisker med Tanning drops fra Tan-Luxe i ansigtet samt påføre selvbruner på hænderne 2-3 gange om ugen. Jeg renser hud to gange om dagen, hvorfor min farve holder kortere tid i ansigtet. Hænderne bliver vasket utallige gange i løbet af en dag, så de skal også friskes op lidt oftere.

Kan man træne med selvbruner på?

– Ja! Dog kan det være nødvendigt at opfriske farven op eller helt at påføre ny selvbruner lidt oftere end en enkelt gang om ugen, hvis du træner meget. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *